Research Friday: INDIBA Sicily stimuleert collageenproductie en verbetert huidstructuur

Research Friday: INDIBA Sicily stimuleert collageenproductie en verbetert huidstructuur

Bij Cici Ceuticals streven we ernaar om wetenschappelijk bewezen producten aan te bieden die de huid ondersteunen bij het behouden van een jeugdige uitstraling. Eén van onze topproducten, INDIBA Sicily, heeft in recent onderzoek indrukwekkende resultaten laten zien op het gebied van anti-aging en huidverbetering. In de aankomende weken zullen we iedere week een onderzoek publiceren over onze producten.

Verhoogde collageenproductie: de sleutel tot een stevige huid
Het is algemeen bekend dat collageen een essentiële rol speelt in het behoud van een stevige en strakke huid. Ons INDIBA Sicily supplement, rijk aan collageen, werd getest op menselijke dermale fibroblasten en toonde een aanzienlijke toename in de productie van zowel Type I als Type III collageen. Bij een concentratie van 0.62 mg/mL zagen onderzoekers een toename van 34.55% in Type I collageen en maar liefst 53.43% in Type III collageen. Dit is een belangrijke bevinding, aangezien een afname van collageenproductie direct samenhangt met huidveroudering en verlies van elasticiteit.

Verbeterde huidhydratie en vermindering van rimpels
Naast de toename van collageenproductie bevordert INDIBA Sicily ook de aanmaak van hyaluronzuur door de expressie van het HAS2-gen. Hyaluronzuur is cruciaal voor het vasthouden van vocht in de huid, wat bijdraagt aan een soepele en gehydrateerde huid.

In een 56-daagse klinische studie onder 22 vrouwen in de leeftijd van 35 tot 65 jaar, werd een 40.76% verbetering in huidhydratie gemeten. Daarnaast meldden de deelnemers zichtbare verbeteringen in huidtextuur, zachtheid en algehele uitstraling. Wat misschien wel het meest opvallend is, is dat maar liefst 76% van de proefpersonen aangaf dat het product volledig voldeed aan hun verwachtingen. De duidelijke vermindering van fijne lijntjes en rimpels suggereert dat INDIBA Sicily een effectieve oplossing biedt voor een gladder en jeugdiger uitziende huid.

Wetenschappelijk onderbouwd, effectief bewezen
De resultaten van deze studies benadrukken de effectiviteit van INDIBA Sicily in het stimuleren van de huid van binnenuit. Door zowel de collageenproductie te verhogen als de huid diepgaand te hydrateren, biedt het een uitgebreide aanpak voor huidverjonging en bescherming tegen verdere veroudering.

Wil jij ook je huid ondersteunen met een wetenschappelijk bewezen aanpak? Ontdek INDIBA Sicily in onze webshop en ervaar zelf de voordelen van een stralende, gezonde huid.

Heb je een vraag over een van onze producten of wil je het onderzoek inzien? Dan kan je ons gewoon mailen op info@ciciceuticals.nl en u ontvangt van ons binnen 24 uur de officiële documenten.

Terug naar blog